6956007077 Κίρκης 56, Πύλαια, Θεσσαλονίκη mantellosv@gmail.com
hero image

 

 

 

Mantellos Home Design
Ανακαινίσεις, Θεσσαλονίκη

Τα στέγαστρα κατασκευάζονται προκειμένου να προστατέψουμε τα εκτεθειμένα σημεία στον εξωτερικό χώρο κάθε κτιρίου. Η επιχείρησή μας “Mantellos Home Design” η οποία εδρεύει στην Θεσσαλονίκη, αναλαμβάνει με συνέπεια και επαγγελματισμό να κατασκευάσει στέγαστρα στην οικία ή τον επαγγελματικό σας χώρο πάντα στις πιο ανταγωνιστικές τιμές.

Με συνέπεια και επαγγελματισμό κατασκευάζουμε στέγαστρα για παράθυρα, στέγαστρα εισόδου καθώς και στέγαστρα κάθε τύπου, προσφέροντας στο χώρο σας ένα όμορφο και μοναδικό αποτέλεσμα.

Ιστορικά, τα στέγαστρα ξεχώριζαν σε μεγάλα κτίρια και συγκοινωνιακούς κόμβους, δημιουργώντας εντυπωσιακές εισόδους ή παρέχοντας σκιά σε εξωτερικούς χώρους αναμονής. Σήμερα, μπορούν να βρεθούν σε διάφορα περιβάλλοντα, όπως αίθρια κατοικιών, βεράντες κήπου, εμπορικές εγκαταστάσεις και δημόσιους χώρους.

Τα υλικά που χρησιμοποιούνται στην κατασκευή στέγης ποικίλλουν ευρέως ανάλογα με τα επιθυμητά αισθητικά και λειτουργικά αποτελέσματα. Παραδοσιακά υλικά όπως ξύλο και μέταλλο είναι δημοφιλείς, συχνά συνδυαζόμενα με ύφασμα, γυαλί ή ακρυλικά πάνελ. Η επιλογή του υλικού επηρεάζει την αντοχή, διαφάνεια και τις απαιτήσεις συντήρησης του θόλου.

Δομικά, ο σχεδιασμός ενός θόλου πρέπει να λαμβάνει υπόψη παράγοντες όπως η αντίσταση στον αέρα, η αποστράγγιση νερού και το φορτίο χιονιού. Η σωστή μηχανική διασφαλίζει ότι ο θόλος παραμένει ασφαλής και λειτουργικός ακόμη και σε δύσκολες καιρικές συνθήκες.

 

 

 

 

 
 
 
 

 

Ένα από τα υποτιμημένα πλεονεκτήματα των στέγαστρων είναι η ικανότητά τους να ορίζουν χώρους. Είτε οριοθετείτε μια υπαίθρια τραπεζαρία είτε δημιουργείτε ένα σκιερό σημείο χαλάρωσης σε έναν κήπο, ένα στέγαστρο μπορεί να αναβαθμίσει την ατμόσφαιρα ενός χώρου. Σε εμπορικούς χώρους, μπορούν να είναι επώνυμα ή να φωτίζονται, λειτουργώντας ως εντυπωσιακές διαφημίσεις ή ορόσημα.

Με ένα μείγμα μηχανικής γνώσης και σχεδιαστικού οράματος, τα στέγαστρα στέκονται ως σιωπηρές μαρτυρίες για τη συγχώνευση της χρησιμότητας και της τέχνης στην αρχιτεκτονική. Εμείς είμαστε γνώστες των αναγκών και της λειτουργικότητας των κατασκευών, γι' αυτό μετά από συζήτηση μαζί σας θα καταλήξουμε στην επιλογή του κατάλληλου στέγαστρου.